ServiceLaptop.eu > Blog > Sisteme de Operare > Actualizare noua Windows 10 – Revine experienta clasica de cautare

Actualizare noua Windows 10 – Revine experienta clasica de cautare

Cautare Windows vine cu o pagina noua disponibila in aplicatia Setari si include functii noi si optiuni disponibile anterior prin Panoul de control pentru a gestiona diferite aspecte ale procesului de indexare pe Windows 10.

Odata ce faceti upgrade la actualizarea Windows 10 mai 2019 (versiunea 1903) , veti observa ceva diferit in bara de activitati.

Veti vedea o caseta de cautare si un buton Cortana de langa ea.

Acest lucru se datoreaza faptului ca incepand cu aceasta noua versiune majora, Cortana si Search devin două caracteristici separate , ceea ce inseamna ca se intoarce cautarea clasică.

In aceasta noua versiune de Windows 10 , experienta generala pentru a cauta fisiere, foldere si web ramane similara cu versiunile anterioare, dar exista cateva schimbari interesante.

De exemplu, acum puteti controla aspectele cautarii din noua sectiune dedicata Cautare disponibila in Setari.

Puteti activa o noua optiune imbunatatita pentru a extinde capacitatea de cautare pe intregul dvs. dispozitiv. Interfata de cautare din bara de activitati primeste o gramada de trucuri si multe altele.

In trecut, Permisiuni si istorie facea parte din experienta Cortana, dar incepand cu actualizarea din mai 2019, pagina a fost relocata in noua sectiune „Cautare” si va permite sa controlati mai multe setari de confidentialitate ai caracteristici pentru a imbunatati experienta de cautare.

Windows 10 nu poate oferi numai rezultate de cautare pentru fisierele si folderele stocate local pe dispozitiv, ci si pentru continutul stocat in cloud ( OneDrive sau OneDrive for Business).