ServiceLaptop.eu > Blog > Hardware > Curatarea laptop-ului/calculatorului – Cum afecteaza praful computerul?

Curatarea laptop-ului/calculatorului – Cum afecteaza praful computerul?

Curatarea laptop-ului/calculatorului este la fel de importanta ca si curatarea biroului pentru a promova un mediu sanatos si pentru a va proteja calculatorul de supraincalzire sau functionare defectuoasa.

O curatare temeinica a computerului va poate ajuta sa economisiti bani si va preveni si alte probleme.

Placa de baza a computerului gazduieste sute de componente microelectronice.

Aceste componente sunt foarte vulnerabile la praful si particulele de aer contaminate si pot afecta performanta acestora daca nu sunt curatate corespunzator.

Functia generala a calculatorului depinde in mare masura de performanta acestor componente minuscule.

Intretinerea fizica a computerelor nu se limiteaza la curatarea tastaturii, monitorului si alte periferice atasate.

O curatare profunda include curatarea tuturor componentelor PC-ului, cum ar fi procesorul, placa de baza, CD-ROM-ul, ventilatorul, sursa de alimentare, caseta de calculatoare, conectorii, etc.

Curatarea laptop-ului/calculatorului de praf va aduce avantaje ca:

Sanatate personala

Bacteriile, mucegaiul si praful pot provoaca totul, de la alergii la astm.

Curatarea periodica a computerului va reduce semnificativ potentialul de imbolnavire si va crea un mediu mai sanatos in ansamblu.

Reducerea supraincalzirii

Ventilatoarele de racire reduc caldura calculatorului.

Daca praful si resturile blocheaza rotirea ventilatorului, atunci piesele hardware din interiorul sistemului nu vor primi aer rece. Datorita acestei supraincalziri pot aparea deteriorari ale componentele hardware.

Pentru a reduce supraincalzirea, ventilatoarele pot avea tendinta sa se roteasca rapid. Din cauza acestei energii, in special in cazul laptopurilor, durata de viata a bateriei va fi redusa.

Imbunatateste durata de viata a laptop-ului

Daca laptopul este umplut cu praf, atunci componentele hardware ale computerului se pot deteriora rapid si va trebui sa inlocuiti mai des componentele.

In caz ca nu trebuie sa cumparati un PC nou.

Prin curatarea regulata a laptopurilor, companiile si persoanele fizice pot profita de economisirea banilor prin cresterea duratei de viata a acestora.

Pastrarea unui computer curat va ofera spatiu literal si mental pentru a lucra si va permite sa va concentrati exclusiv asupra sarcinii la indemana si nu numai. Laptopul va functiona in parametri normali si mult mai usor.